Comuna Racovița este situată la 24 km de Municipiul Sibiu, pe malul stâng al Oltului, la poalele muntelui Suru, în apropierea Crestei Munților Făgăraș. Așezarea geografică și bogățiile naturale cu care am fost binecuvântați, ne determină să spunem că frumoasa noastră  Comună este un „Un Colț de Rai”.  Pe lângă peisajele extraordinare, în Comuna Racovița, se păstrează şi astăzi un repertoriu cultural  bogat în tradiții şi obiceiuri.

Comuna Racoviţa este compusă din 2 sate, Racovița și Sebeșu de Sus şi are o populație de aproximativ 2800 de locuitori, și face parte din regiunea de Sud a județului Sibiu, denumită Țara Oltului. 

În această secțiune o să aflați mai multe informații despre conducerea Primăriei Comunei Racovița, despre economia locală, infrastructură, educație, sănătate. Vă invităm să accesați și celelalte secțiuni de pe site, pentru a afla informații despre istoria și cultura comunei, despre investiții și știri actuale, cât și informații de interes public cu privire la susținerea și implementarea procesului de transparență decizională în administrația publică locală a Comunei Racovița. 

Acest site are menirea de a fi o sursă de informații pentru toți cetățenii comunei și nu numai, dar și o punte de legătură care să întărească relația dintre administrația publică și cetățeni. 

Comunicarea și transparența sunt valorile care întăresc respectul pentru cetățeni și deschiderea conducerii comunei Racovița față de aceștia.