Dragi racoviceni și sebeșeni,

Pe 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia, se înfăptuia Marea Unire, un vis împlinit pentru care au luptat și s-au jertfit mulți fii ai patriei și chiar ai comunei noastre.

Ziua de 1 Decembrie a intrat definitiv în inimile noastre, devenind Ziua Națională a României și a românilor de pretutindeni. Vă îndemn să cinstim memoria străbunilor noștri și a celor care au luptat pentru libertate și unitate. Avem responsabilitatea de a păstra și de a duce mai departe valorile și tradițiile primite moștenire, fiind în același timp mândri că suntem români, mândri că suntem sebeșeni și racoviceni.

1 Decembrie este o zi a responsabilităţii, o zi în care trebuie să conștientizăm că suntem răspunzători de viitorul comunității în care trăim și de viitorul urmașilor noștri. De aceea, de această dată, vom sărbători fără parade, fără hore și fără petreceri. Anul acesta ne arătăm patriotismul contribuind la efortul național de stopare a răspândirii virusului care a oprit planeta în loc.

2020 a fost un an diferit de toți ceilalți.
Viețile noastre sunt profund afectate de criza sanitară. Unii dintre noi am fost bolnavi, alții au pierdut oameni dragi, iar distanțarea fizică și socială este o provocare pentru noi toți.

Să nu lăsăm ura și teama să ne dezbine. Iar la baza fiecărei acțiuni să punem respectul și iubirea față de aproapele nostru, față de comunitatea noastră și față de țară.

,,Te binecuvântez, iubită Românie, ţara bucuriilor şi durerilor mele, frumoasă ţară, care ai trăit în inima mea şi ale cărei cărări le-am cunoscut toate. Frumoasă ţară pe care am văzut-o întregită, a cărei soartă mi-a fost îngăduit să o văd împlinită. Fii tu veşnic îmbelşugată, fii tu mare şi plină de cinste, să stai veşnic falnică printre naţiuni, să fii cinstită, iubită şi pricepută.” (Regina Maria)

Am convingerea că, dacă toți ne-am iubi țara și locul de suflet precum regina Maria, am fi cu toții mai buni și mai îndreptați spre binele comun.

Bunul Dumnezeu să protejeze și să binecuvânteze românii și România!

???????? La mulți ani, România!
???????? La mulți ani, dragi racoviceni și sebeșeni!

Andreea Voicu,
Primarul comunei Racovița