Și în județul Sibiu, a început activitatea de vaccinare pentru categoriile de persoane din etapa a II-a. În această etapă, sunt imunizate persoanele cu grad ridicat de risc, vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții cu vârsta de peste 65 de ani, adulții care suferă de boli cronice, precum și persoanele care desfășoară activități în domenii – cheie, esențiale.
Activitatea de vaccinare a început vineri cu două centre rezidențiale – Centrul pentru seniori „Maria Theresia” din Șura Mică, și Asociația „Dr. Carl Wolff” din Sibiu, unde s-au deplasat două echipe mobile.
Cetățenii comunei Racovița din categoriile vizate in etapa a II-a se vor vaccina începând de astăzi, 18 ianuarie, când se va activa CENTRUL DE VACCINARE FIX SB C13 – LICEUL TEORETIC GHEORGHE LAZĂR AVRIG (Sala de Sport) la care suntem arondați.
Aveți la dispoziție mai multe modalități pentru a vă programa dar, la nivel local, am instituit o procedură simplificată, care să vină în sprijinul cetățenilor.
Programarea se realizează:
📌pe platforma:
📌pe site-ul primăriei, la secțiunea “vaccinează-te”:
📌completând formularul pus la dispoziție de primărie, depus la compartimentul de asistență socială (vezi imaginea atașata)
“În urma unor discuții avute cu directorul DSP, dl. dr. Daniel Chelcea în vederea unei organizări cât mai bune a activității de vaccinare la nivelul comunei, am venit în sprijinul cetățenilor care vor să se vaccineze, activând nucleul local de coordonare a vaccinării format din doamnele asistente comunitare, dna. doctor Birsan Mariana; dl. Ag. Șef Poliție Mihai Cristina și coordonat de mine.
Tot ce trebuie să facă cetățenii, este să completeze o cerere de vaccinare și să o depună la Departamentul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Racovița. Personalul nostru va înregistra cererile și îi va programa la centrul de vaccinare de la Avrig, unde este arondată comuna noastră, pentru a fi imunizați împotriva COVID 19. Astfel, venim în spriinul vârstnicilor celor care nu sunt familiarizați cu tehnologia sau al celor care au dificultăți la înscrierea pe platforma pusă la dispoziție de Ministerul Sănătății. Este important ca această campanie de vaccinare să fie o reușită, deoarece de noi depinde când ne vom întoarce la viața de dinainte de pandemie”, spune Andreea Voicu, primarul comunei Racovița.
O altă problemă de sănătate publică este situația punctului sanitar din Sebeșu de Sus. Conducerea administrației locală a început demersurile pentru rezolvarea problemelor juridice ale dispensarului și intrarea sa în legalitate în regim de urgență. Este un prim pas, extrem de important, fără de care nu se poate face reabilitarea punctului sanitar.
“Luăm lucrurile pas cu pas. Nu ne cramponăm de probleme, ci facem tot ce este omenește posibil să le rezolvăm. Acum, este important să intrăm în legalitate cu acest punct sanitar uman, actualizarea cărții funciare si notarea clădirii pentru ca apoi să putem să îl reabilităm și să îl aducem la bune condiții pentru locuitorii din Sebeșu de Sus, care au atâta nevoie de el”, a mai precizat primarul Andreea Voicu.