În cadrul acestui proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată, va fi reabilitată și rețeaua de distribuție a apei din localitatea Racovița. Investiția la nivelul comunei este de 1,4 milioane de euro și cuprinde 6.372 m de retea de apă potabilă reabilitată, 1.367 m de extindere rețea potabilă și 3.378 m de conductă de aducțiune apă potabilă reabilitată.

Primarul comunei Racovița, Andreea Voicu, a avut o întâlnire cu directorul SC Apă – Canal SA, Vasile Maier.

“Am discutat cu dl. Maier despre implementarea proiectului la Racovița și despre etapele pe care trebuie să le parcurgem pentru realizarea acestei investiții. Am stabilit inclusiv calendarul de implementare și execuție a lucrărilor de reabilitare a rețelei de distribuție a apei în comuna noastră.
În prima fază, se vor întocmi caietele de sarcini, proiectele de execuție fiind grupate pe zone, urmând ca, în intervalul iunie 2021 – ianuarie 2022 să fie organizate licitațiile publice. Estimăm că, semnarea contractului de execuție, va fi în ianuarie 2022, iar perioada de execuție a lucrărilor din grupul nostru de acțiune – Racovița, Avrig, Săcădate, Slimnic, Ruși, a fost stabilită la 30 de luni”, a explicat Andreea Voicu, primarul comunei Racovița.

Acest proiect nu vizează strada Cornel Lupea. Reabilitarea rețelei de distribuție a apei pe această stradă, va intra în execuție în primăvara acestui an, după adoptarea bugetului pentru anul 2021, fiind o investiție finanțată din bugetul local.

“În calitate de primar, mi-am asumat, alături de colegii mei, proiecte care vor schimba în bine viața locuitorilor din Racovița și Sebeșu de Sus. În fiecare zi, eu și echipa mea facem analize, lucrăm la organizarea activității, căutăm soluții și ne implicăm sută la sută în rezolvarea problemelor comunității locale. Iar rezultatele muncii noastre încep să se vadă. Mulțumim d-nei Raluca Turcan, fost vicepremier și actual ministru al Muncii și tuturor celor care s-au implicat și se implică în realizarea acestui mare proiect, atât de important pentru comunitatea noastră. Pas cu pas, cu ambiție în fapte bune și determinare, am încredere că vom ajunge acolo unde ne-am propus: să dezvoltăm comuna și fiecare racovicean și sebeșan să se simtă bine reprezentat! Nimeni nu ne poate opri din drumul nostru de a face lucruri bune pentru comunitate“, mai spune primarul comunei Racovița.