Motto: ,,Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus, dacă vrei să poți să vezi foarte departe.” (Constantin Brâncuși)

Școala Gimnazială Racovița este câștigătoarea proiectului ,,PAȘI SPRE CUNOAȘTERE”, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu.
Activitățile vor începe săptămâna viitoare (12 iulie) și se vor desfășura în perioada iulie-septembrie 2022, astfel: activitate de deschidere și cunoaștere (jocuri interactive în aer liber), prezentare dezvoltare durabilă si protecția mediului, activitate practică la Pepiniera din Sebeșu de Sus, activitate de cunoaștere a florei și faunei locale, drumeție în localitatea Sebeșu de Sus- Valea Moașei, prezentare patrimoniu imaterial local, workshop – Patrimoniu imaterial – sursă de inspirație în creația artistică, activitate – Jocurile copilăriei, premierea participanților, expoziție fotografie.

Partenerii acestui proiect sunt instituții publice și ONG-uri din mediul rural și urban mic, respectiv Primăria Comunei Racovița, Asociația Centrul Cultural Misionar Gheorghe Lazăr Avrig, Școala Gimnazială Nicolae Iorga Sibiu, Școala Gimnazială nr. 4 Sibiu, Școala Gimnazială nr.2 Sibiu, Școala Gimnazială Ion Luca Caragiale Sibiu, Școala Gimnazială Ion Albescu Boița, Liceul Tehnologic Mârșa și Direcția Silvică Sibiu.
Scopul principal al proiectului este acela de a crește nivelul de educație culturală în rândul elevilor, de cunoaștere a patrimoniului cultural material și imaterial din zonă, precum și dobândirea unor competențe de comunicare și de dezvoltare personală și socială, răspunzând nevoii de dezvoltare socială și emoțională a elevilor, cu implicarea acestora în activități de promovare a valorilor sustenabile, a dezvoltării durabile, de dezvoltare a naturii și a patrimoniului.

De asemenea, prin intermediul acestui proiect se dorește creșterea nivelului de cunoaștere a normelor privind democrația. Totodată, se urmărește promovarea drumeției și mișcării în aer liber, ca și componente cheie în menținerea stării de sănătate fizică și psihică, protecția mediului înconjurător, aplicarea cunoștințelor dobândite la clasă în viața cotidiană, precum și încurajarea activităților în parteneriat și conectarea rural-urban.
La final, ne vom bucura împreună de roadele Cunoașterii, de farmecul și lumina ideilor.
Și vom lăsa ideile pline de frumusețe să ia aripi!
Zboruri creative vă dorim!
Suntem convinși că dorința de a studia și setea de cunoaștere nu vă va dispărea niciodată!