În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor sebeșeni Părintele Mitropolit Laurențiu a afirmat: “(…) dacă noi căutăm dragostea Părintelui nostru iubitor prin păzirea poruncilor Lui, atunci vom vedea cum El Se îngrijește de toate cele pământești ale noastre și vom alunga frica, fiind plini de curaj, având o nădejde vie în purtarea Sa de grijă pentru noi.”
La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Laurenţiu a hirotesit întru iconom pe preotul paroh Marian Canciu.
Totodată, mirenii sebeșeni au primit cu emoție distincții din partea Înaltpreasfinţitului Laurențiu:
Consiliul Parohial și Adunarea Generală a Bisericii cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Sebeșu de Sus a primit act de cinstire;
domnului Dumitru Căpățână i-a fost acordat Ordinul ctitoricesc „Mitropolit Ioan Mețianu”;
doamnelor învățătoare Ileana Ciorogariu și Mihaela Săbădușiu, doamnelor doctor Mariana Bîrsan și Nicoleta Elena Ana, doamnei Floare Mitrița, asistent medical, le-au fost acordate acte de cinstire;
domnului Ioan Săbădușiu, cântărețul parohiei a primit actul de cinstire pentru cântăreț bisericesc.
Doamnei primar Andreea Voicu, i-a fost oferită, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Ardealului, „Crucea Șaguniană” pentru mireni, cu acest prilej a afirmat: „Mare ne-a fost bucuria și onoarea să participăm la o Slujbă Arhierească atât de frumoasă și de însemnată, la noi acasă!
Cu emoție și onoare am primit astăzi cea mai importantă distincție a Mitropoliei Ardealului: Crucea Șaguniană! Mulțumesc ÎPS Laurențiu Streza pentru acest dar plin cu însemnătate și pentru acest moment de neuitat! Mulțumim cu recunoștință Părintelui Mitropolit pentru grija și binecuvântările oferite comunității noastre! Ziua de astăzi va rămâne în sufletul comunității noastre ca o amintire însemnată și frumoasă, care va dăinui mult timp!”
La eveniment alături de comunitate s-au aflat doamna Raluca Turcan, Ministrul Culturii, și doamna Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu.

Mai multe poze