Asociația Comunelor din România în cadrul sesiunii ordinare, desfășurată în perioada 11-14 februarie 2024, a acordat Ordinul de Merit și Trofeul „Nicolae SABĂU” ediția a XVII-a, comunei Racovița, pentru promovarea și păstrarea valorilor și civilizației tradiționale specifice satului românesc.
„Această recunoaștere națională aduce o mare bucurie pentru întreaga noastră comunitate. Anul 2023 a fost un an însemnat pentru cele două sate. Promovarea valorilor și a identității noastre a fost un efort comun.
Mulțumesc juriului pentru recunoașterea eforturilor în conservarea și promovarea tradițiilor și cântecului popular local.
Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în activitatea culturală a comunei noastre și au răspuns afirmativ tuturor invitaților în organizarea evenimentelor culturale: Ansamblului Doruleț, membrilor grupului de seniori „Șezătoarea de la Racovița”, grupului vocal „Flori Racovicene” si grupului de fluierași. Felicit pe toți cei implicați în activitatea culturală, pentru ceea ce fac zi de zi pentru comunitate și le mulțumesc pentru că dincolo de preocupările cotidiene, își rezervă timp pentru a promova cultura din satele noastre! Această recunoaștere națională este a lor!”– a afirmat Andreea Voicu, primarul comunei Racovița.